Mikor látható az eredmény a dióda lézeres szőrtelenítésnél?

Ha már egy ideje gondolkozol a dióda lézeres szőrtelenítésen, valószínűleg izgatottan várod, hogy megtudd, mikor láthatod elsőként az eredményeket. A lézeres szőrtelenítés egy fantasztikus módszer a tartósan sima bőr elérésére, de vajon mennyi időbe telik, amíg az első szőrszálak eltűnnek? Ebben a cikkben minden kérdésedre választ adunk!

Mikor láthatóak az első eredmények?

Az első eredmények már néhány héttel az első kezelés után észlelhetők. Ez azonban több tényezőtől is függ:

Szőrnövekedési ciklusok:

A szőrszálak különböző növekedési fázisban vannak, a lézeres kezelés pedig csak az aktív, növekedési fázisban lévő szőrszálakat célozza meg. Ezért több kezelés szükséges, hogy minden szőrszálat elérjünk.

Bőrtípus és szőrszín: A kezelés hatékonysága függ a bőrtípusodtól és a szőröd színétől is. A lézeres szőrtelenítés általában a sötétebb szőrszálakat célozza meg hatékonyabban, mivel ezek több melanint tartalmaznak. Néhány embernél az eredmények gyorsabban láthatóak, míg másoknál ez valamennyivel több időt vesz igénybe.

Hormonális eltérések/gyógyszerek:  Bizonyos hormonális eredetű betegségek (PCOS, IR, PM-rendellenesség) valamint a terhesség/szoptatás szintén hatással lehetnek a szőrnövekedésre. Ezen kívül néhány gyógyszer (pl. szteroidok) valamint  egyes vitaminok is fokozzák a szőrnövekedést.

A kezelések ütemezése

A dióda lézeres szőrtelenítés nem egy egyszeri eljárás. Általában 8-10 kezelésre van szükség, hogy a kívánt eredményt elérjük. A kezeléseket 6-8 hetes időközönként végezzük, hogy minden szőrszálat az aktív növekedési fázisukban célozhassunk meg.

Mire számíthatsz a kezelések között?

Az első kezelés után már néhány héttel észre fogod venni, hogy a szőrszálak lassabban nőnek vissza és kezelésről kezelésre a mennyiségük is csökken. Ahogy haladsz a kezelésekkel, a szőrnövekedés mértéke fokozatosan csökken, a szőrszálak vékonyodnak, a szőrbenövések/szőrtüszőgyulladások fokozatosan megszűnnek. 

Hogyan maximalizáld az eredményeket?

  1. Kövesd az utasításokat: Minden kezelés előtt és után kövesd a szakember utasításait a bőröd előkészítésére és utókezelésére vonatkozóan.

     

  2. Kerüld a napozást: Közvetlenül a kezelés előtt és után 1 hétig kerüld a napozást/szoláriumozást valamint az önbarnító krém használatát.

     

  3. Légy türelmes: A legjobb eredmények elérése időt vesz igénybe, de a tartós simaság megéri a várakozást!

Összefoglalva

A dióda lézeres szőrtelenítés fantasztikus módja a tartósan sima bőr elérésének. Az első eredmények néhány héttel az első kezelés után láthatók, de a teljes eredmény eléréséhez több kezelésre van szükség. Légy türelmes, és kövesd a szakember utasításait, hogy a lehető legjobb eredményeket érhesd el.

Reméljük, hogy ez a cikk segített tisztázni, mikor láthatod az első eredményeket a dióda lézeres szőrtelenítés után. Ha kérdésed van, vagy szeretnél időpontot foglalni, keress fel bátran telefonon, vagy foglalj időpontot a lentebb látható gomb segítségével!

További cikkeink:

FOGLALJ IDŐPONTOT EGYSZERŰEN ÉS GYORSAN

Kattints a jelentkezem gombra, majd foglalj időpontot konzultációra, vagy akár egyből a szőrteleníteni kívánt területre!