Vannak-e mellékhatásai a lézeres szőrtelenítésnek?

Te is elgondolkodtál a lézeres szőrtelenítésen, de aggódsz a lehetséges mellékhatások miatt? Ez teljesen normális, hiszen mindenki tudni szeretné, hogy vajon milyen következményekkel járhat egy ilyen kezelés. Itt az ideje, hogy megtudd, miként előzheted meg ezeket…

Hogyan működik a lézeres szőrtelenítés és hogyan előzd meg a mellékhatásokat?

Az első dióda lézeres szőrtelenítő berendezések a 2000-es évek elején jelentek meg a piacokon, és a technológia folyamatos fejlesztése és finomítása továbbra is javítja a kezelések hatékonyságát és biztonságát.

  Ez a speciális hullámhosszúságú lézerfény a bőrfelszínen áthaladva kizárólag a szőrtüszőkre fejti ki hatását, annál mélyebben fekvő képleteket (szövetet, szervet) nem érint. A bőrünkben lévő pigmentek is elnyelik kismértékben a lézerfényt, de bizonyos óvintézkedések betartásával mégsem kell tartanod a bőrfelszín károsodásától (pigmentfoltok, bőrégés).

  Mit kell tenned, hogy valóban biztonságos legyen számodra a kezelés?

  Bőröd előkészítése:

  A kezelésre a lehető legsimábbra borotvált bőrrel érkezz. A kezelést megelőző 1 hétben ne napozz, szoláriumozz, és ne használj önbarnító krémet.

  Kezelés utáni teendők: 

  Az eljárás után kövesd a szakember utasításait az utógondozással kapcsolatban. Például a hidratálás, a napvédelem és a bőr nyugtatása.

  Kövesd az ajánlott kezelési ütemtervet:

 Ne térj el a kezelési ütemtervtől, és ne végezz túl sok kezelést rövid idő alatt. Az ajánlott kezelési időközök betartása segít csökkenteni a mellékhatások kockázatát és optimalizálja az eredményeket.

  Mivel biztosítjuk mi, hogy minimálisra csökkenjen a mellékhatások kockázata?

 A kezelések előtt konzultáció keretében felmérjük a bőrtípusodat és az egyéni kockázatokat, valamint elmagyarázzuk a kezelés előnyeit és lehetséges mellékhatásait

 Bőrteszt

  Az eljárás előtt a szakember végezhet bőrtesztet, hogy meggyőződjön arról, hogy a bőröd hogyan reagál a lézeres kezelésre.Az eljárást tapasztalt szakember végzi, aki tudja, hogyan állítsa be a lézer paramétereit az adott bőrtípus és szőrszín alapján, hogy maximalizálja az eredményeket és minimalizálja a kockázatokat.

További cikkeink: